unnamed

umarım ömürlük arkadaşınız olur ❤

artık bakamayacağınızı düşündüğünüz zaman terk etmeyin, artık sokakta yaşayamaz. yuva ilanı verip yuva arayın, LÜTFEN:)

temizmama.com en uygun mama temin edebileceğiniz yer. oradan konserve mama alabilirsiniz. ancak yalnızca konserve mama ile beslemeyin ishal olur. süt verecekseniz keçi sütü verin ya da inek sütünü sulandırıp verin.

Kediler kuma alışıktırlar ancak kedinin bulabileceği bir yerde ve sabit durmalı. sürekli kum kabının yerini değiştirirseniz bulamaz. temiz tutmanız lazım. kediler hijyeni severler. kum kabı için ekstra para vermeyin bir leğen de aynı işi görür. silikon kumlar kanser yapabilir uzak durun.

işerse, çamaşır suyu ile değil sirke ile temizleyin. çişini, kakasını, içmesini ve yemesini kontrol edin. ishal ise tedavi gerekir. sık sık az az çiş yapıyorsa böbrek sorunu olabilir. kediler zaman zaman kusar. endişelenmeyin ama gün içerisinde sık ve tuhaf şeyler kusuyorsa veterinere götürün. çim ekebilirsiniz yemesi için.

oyuncağa para vermeyin, kinder süpriz yumurtaların içinden çıkan sarı kutuların içine nohut vs koyun kapatın tüm gün evde koşsun.

kedinizi yıkamayın. iç dış parazitleri yeterli. zaman zaman sirkeyi bir beze dökerek tüylerinin tersine silerseniz de parazitlerden uzak tutarsınız.

dişi ise 6 aydan sonra erkek ise 9 aydan sonra kısırlaştırın. neden mi? bknz:https://odtuhaydost.wordpress.com/…/neden…/

pencerelere sineklik taktırın, was das pencereyi açık bırakıp gitmeyin. neden mi? bknz: https://odtuhaydost.wordpress.com/…/kediler-superman…/