Kaynak: BİR.ONE

12112001_882324628530934_2360254936663857133_n

Özellikle kedilere birbirlerine alışmaları için yeterli zaman verilmiyor. İlk birkaç günde kedilerin birbirine zarar vereceği sonucu çıkarılıp vazgeçiliyor. Kediler insan değil. Onlardan bizim gibi davranmasını bekleyemeyiz. Eve yeni bir kedi geldiğinde diğer kedi hiçbir zaman “Naber abi, hoşgeldin, geç yerime otur” demez. Alanını teslim etmek, paylaşmak istemez. Fakat kediler, sanılanın aksine sosyal hayvanlardır.

Mocha’yı (şimdi Moruk) ailesine kabul eden Aslı ve Alican da birkaç gün içinde vazgeçseydi, bu güzel anları göremeyecektik. Bir de Aslı’nın kaleminden dinleyin:

“Moruk (sizin bildiğiniz adıyla Mocha) ailemize katıldığında evimizde hali hazırda biri 1, diğeri 4 yaşında çok da iyi geçindiklerini söyleyemeyeceğim 2 kedimiz vardı. Moruk eve geldiğinde tek korkum büyük kedimiz Mojo’nun normalden daha fazla huysuzlanacağı, protesto edeceği ve tabii Moruk’u da biraz hırpalayacağıydı. Evin küçüğü Aliş, daha munis, çok daha hareketli, kendisiyle ve çevresiyle barışık bir kedi olduğundan ikisinin daha iyi anlaşacağını düşünmüştüm.

Maalesef ilk haftamız öngörülerimi tam tersini çıkaracak kadar şaşırtıcı geçti, Mojo görmezden gelirken Moruk ve Aliş birbirlerine sanki can düşmanıymış gibi saldırmaya başladılar. Öyle ki Aliş Moruk’u her gördüğünde çığlıklar eşliğinde koşturarak soluğu kum kabında alıyordu. Biz de bu yüzden birkaç gün Moruk’u farklı bir odada tutsak da, evimiz artık onun da evi olduğu için bırakalım alanlarını kendi aralarında paylaşsınlar dedik. İyi ki de öyle yapmışız, çok kısa sürede Aliş ve Moruk ayrılmaz ikili oldular.

Moruk zaten oldukça uyumlu bir kedi, “sorun” kelimesiyle aynı cümlede isminin geçmesi mümkün değil. İlk zamanlarında her elimizi uzattığımızda ve onu sevdiğimizde gözlerimize minnetle bakardı ama artık o bize, biz de ona öyle alıştık ki gözlerinde artık minnetten çok mutluluk ve huzur var.”